Skupine Leptirići, Zvjezdice i Pačići posjetio je stomatolog iz dentalne ordinacije Smile iz Škrljeva, gospodin Mensur Ismaili.

Stomatolog nam je objasnio koliko imamo mliječnih zubi, a pregledom usne šupljine svakom djetetu je pojasnio koliko ima zubića koji će zubići uskoro ispasti, koliko ih treba narasti još, dali je potrebno doći na pregled stomatologu i dr. Svako dijete je upoznao s nekoliko instrumenata s kojima su djeca mogla manipulirati te ih je tako uveo kroz igru u svijet njege i higijene zubića.

Uz pomoć zubala (igračke) objasnio nam je kako pravilno zube te kako se zovu koji zubi. Sva djeca su poželjela sjesti na pregled zubića, a stomatolog je spremno odgovorio na sva njihova iskustva i pitanja koje su djeca željela podijeliti.

Zahvaljujemo se gospodinu Mensuru na dolasku u naš vrtić, unatoč kišnom vremenu, na svim savjetima i toplom, nježnom, pedagoškom pristupu gdje je uvažio svako dijete koje mu je pristupilo prema svom individualnom tempu.

Djeca su se zbog takvog pristupa stomatologa otvorila vrlo lako, bez straha, upoznala su se sa zanimanjem stomatologa koje će im svakako ostati u najljepšem sjećanju.

Foto: Dječji vrtić Bakar