Implantologija

Ugradite implantante sa krunicom i vratite ljepotu i funkcionalnost svojim zubima

Ugradite implantante sa krunicom i vratite ljepotu i funkcionalnost svojim zubima. Implantologija pruža rješenje za sve oblike bezubosti. Nadomjestak od titana, zubni implantant ugrađujemo u čeljust kao zamjenu za izgubljene zube.

Zubni implantat je kirurška komponenta (mali vijak) koja se pričvršćuje za kost čeljusti i podržava zubne nadomjestke poput krunica, mostova, proteza te ima ulogu ortodontskog sidra. Implantat služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba

Temelj suvremenih dentalnih implantata je biološki proces koji se naziva oseointegracija gdje se materijali, kao što je titan, čvrsto priljubljuju uz kost. Implantant se prvi pričvršćuje, te se nakon njega stavljaju ostali zubni nadomjestci.

Za implantant se pričvršćuje most, krunica ili proteza.

Preduvjeti za ugradnju zubnog implantata

Glavni preduvjeti i zapreke za ugradnju zubnih implantata vezani su uz opće stomatološko i zdravstvenostanje pacijenta. No, zahvaljujući suvremenoj stomatologiji danas praktički ne postoje trajne prepreke za implantiranje.

Titanski zubni implantati

Zubni implantati načinjeni od titanija prisutni su u dentalnoj implantologiji još od 1960-ih godina, a danas njom u potpunosti dominiraju.

All-on-4: hibridni most ili proteza na implantatima

U slučaju nedostatka većeg broja zubi pacijent može imati niz nelagoda, pa i ozbiljne zdravstvene probleme. Jedno od najkvalitetnijih rješenja za bezubost je All-on-4, implantološko-protetsko rješenje, koje spaja protetski rad i zubne implantate.

Zadovoljstvo naših pacijenata je naša najbolja referenca!